Wilt u uw mening geven over een aantal onderwerpen?

U kunt een e-mail sturen naar info@ridderkerksbelang.nl. Of reageren via onze Facebook-pagina (als u daar zelf ook op zit), door te klikken op: http://www.facebook.com/RidderkerksBelang/?fref=ts
 
Hieronder onze eerste enquete. Hierin vragen wij uw mening over het feit dat in zwembad
De Fakkel mannen op bepaalde tijden niet welkom zijn.

http://www.enquetemaken.be/toonenquete.php?id=307426
Petitie 'Ridderkerk uit de BAR':
http://petities.nl/petitions/ridderkerk-uit-de-bar?locale=nl
Wij willen dat wij zelf onze eigen burgemeester kunnen kiezen. Als u het daar mee eens bent, vragen wij u deze petitie te tekenen.
http://www.meerdemocratie.nl/burgemeester
IdeeŽn zijn bij ons altijd welkom. Dus wil u iets? Laat het ons weten en wij kijken wat we er mee kunnen doen.Gratis uw stem laten horen.
* Als u wil kunnen wij voor u het woord voeren in de gemeenteraad en een commissie. HET IS GRATIS.
Wel zijn er regels van de gemeente waardoor wij het niet overal voor kunnen doen.

De regels van de gemeente kunt u vinden op (zie "spreekrecht in commissie of raad"): http://raadsinformatie.ridderkerk.nl/gemeenteraad/hoe-vergadert-de-raad_41129/


Ridderkerks Belang heeft een plan. Wat vindt U er van?
Nu wordt 1 x per 2 weken het plastic afval opgehaald. Elke regio heeft een vaste dag (bijvoorbeeld maandag), 1 x per 2 weken. Voor vele mensen is het lastig om te weten wanneer ze de plastic zak moeten buitenzetten.
Het idee.
Laat iedereen elke week op de vaste dag de zak buitenzetten. Als op die dag de vuilniswagen niet langs komt, dan komt een personen die een bijstandsuitkering van de gemeente ontvangt, die zak dan met een bakfiets ophalen en zet hem neer op het voormalige afvalaanbiedstation aan de P.C. Hoofdstraat. Als de vuilniswagen klaar is met de route rijdt hij naar de P.C. Hoofdstraat om daar de zakken op te halen. (Dat gebeurt dus op diezelfde dag.)
Elke bijstandsgerechtigde doet dit twee dagen per week. Een bijstandsgerechtigde levert een tegenprestatie voor de uitkering. Voor de bewoners scheelt dit een hoop gedoe.
Het personeel van de vuilniswagen, dat een betaalde baan heeft, wordt niet uit hun baan weggedrukt. Ook zal de extra rit naar de P.C. Hoofdstraat geen extra tijd kosten. Omdat er minder zakken op de normale route zullen liggen, en er daar dus tijd wordt bespaard.
Het is te verwachten dat het personeel van de vuilniswagen hetzelfde aantal uren blijft werken.
Diegene die een Ridderkerk een bijstandsuitkering heeft mag als vrijwilliger maximaal E 150,00 per maand en E 1.500,00 per jaar ontvangen, zonder dat het "gedoe" oplevert. (Volgens onze informatie maximaal E 4,50 per uur.) Dus kan het wat ons betreft onder de regeling vrijwilligerswerk vallen. Dat kan dan, in samenwerking met de Sociale Dienst, worden uitgevoerd door Connect2Act.
UPDATE: Vanaf 3 oktober wordt het plastic afval (wordt PMD genoemd) elke week opgehaald.
Dit plan trekken wij dus in.

 
 
  Site Map